Conturarea/sculptarea feței – produsele tip pudră

 

Conturing-ul este o tehnică de machiaj care ne ajută să corectăm forma feței. Se consideră că forma ideală a feței este cea ovală. Dar din păcate nu toate lumea are acest noroc. Astfel, pentru a da o senzație de față ovală, putem recurge la mici artificii de machiaj care ne definesc fața prin accentuare sau prin sculptare. Pe net se găsesesc o toooonă de tutoriale, atât video cât și gif-uri sau chiar simple poze care ne arată exact cum să îmbinăm nuanțele în funcție de forma feței. Uite câteva exemple.

 

 

Conturingul se face folosind doua nuanțe, una închisă și una deschisă. Nuanța închisă este cu unul sau două tonuri mai inchisă decât tenul (fondul de ten) și se folosește pentru a sculpta fața, dând astfel o senzație de umbră, de adâncitură. Se aplică subzigomatic, pe lateralele nasului, pe tâmple și la linia de inserție a părului.

Nuanța deschisă, cu unul sau două tonuri mai deschisă decât tenul, se folosește complementar pentru a evidenția și ilumina anumite zone sau trăsături. Se aplică în zona T și vârful nasului, sub ochi și pe pomeți. Uneori se poate folosi și pe bărbie sau desupra buzei superioare la nivelul filtrumului, în funcție de ce senzație dorim să lăsăm.

Din fericire găsim o grămadă de produse pentru a face aceste artificii, pentru toate gusturile. Există atât produse tip pudră cât și produse cremoase sau tip baton. De asemenea există produse de sine stătătoare dar și palete care adună toate produsele într-un singur loc, unele dintre ele fiind asociate chiar și cu un blush. Care este diferența dintre ele?

  • produsele pudră – au o acoperire minimă, sunt mai ușor și mai rapid de aplicat
  • putem folosi și fond de ten și vom avea o acoperire medie-mare în funcție de fondul de ten ales
  • concealer – cea mai mare acoperire

Produsele tip pudră

Mi se par mult mai ușor de folosit și sunt mult mai rapide și cred că sunt perfecte pentru începătoare. Eu le mai folosesc când sunt pe fugă, sau să le fixez pe cele cremoase. Acest tip de produsele se aplică după ce fixăm fondul de ten cu pudra normală.
17106148_1452890038078702_673681495_oCe e drept la produsele pudră (sau cel puțin cu cele cu care am interacționat eu)…după 6 ore nu se mai vede nici urmă de contur. Dar asta e. Când folosesc pudra, mă ajut în special de pensulele de la ELF despre care v-am scris aici detalii. Pentru nuanța deschisă folosesc pensula normală de blush, iar pentru nuanța închisă fie folosesc pensula angulată de blush fie pe cea normală, dar pe lat.

 

Despre produsele cremoase o să vă povestesc cu altă ocazie, pentru că vreau să vă zic câte ceva și despre pensulele pe care le folosesc cu ele și nu am apucat să le pozez. De asemenea vă voi spune despre diferența esențială de aplicare a lor față de cele pudră.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s